ICAAM 2018 KKTC’de Yapıldı !

Dördüncüsü KKTC’nde düzenlenen Uluslararası Analiz ve Uygulamalı Matematik Konferansı’nın (ICAAM) amacı, analiz alanında çalışan matematikçileri ve uygulamalı matematiği yeni matematik uygulama eğilimlerini paylaşmak için bir araya getirmektir. Matematikte, uygulamalı matematik alanındaki gelişmeler analizde yeni araştırma alanları açar ve bunun tersi de geçerlidir. Bu nedenle, araştırma serileri ve bilim insanlarına son gelişmelerini iletmeleri ve özgün sonuçlarını çeşitli analiz ve uygulamalı matematik alanlarında sunmaları için bir konferans dizisi kurmayı planlıyoruz.

Bu konferans yılda 2 kez düzenlenmektedir. Önceki konferanslar 2012 yılında Gümüşhane, Türkiye’de; 2014 yılında Çimkent; 2016 yılında Almatı, Kazakistan’da gerçekleştirildi. ICAAM 2012, ICAAM 2014 ve ICAAM 2016 bildirileri AIP (Amerikan Fizik Enstitüsü) Konferans Bildirileri kitabında yayınlandı. Yakın Doğu Üniversitesi, çeşitli analiz konularına ve uygulamalarına, uygulamalı matematik ve modellemeye odaklanan dördüncü konferansa ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyar (ayrıntılı listeye bakın).

Konferansın ana organizatörü: Yakın Doğu Üniversitesi, Lefkoşa (Lefkoşa), Mersin 10, Türkiye.

Konferansı ayrıca destekleyenler: Matematik ve Matematiksel Modelleme Enstitüsü, Almatı, Kazakistan

Konferans Kitabı: ABSTRACT_BOOK_ICAAM_2018_final_04-09-18